Har du et relé som avgir sjenerende lyd?

Vi har erfart at en del har releer i leiligheten sin som avgir et høyt «smell» når for eksempel varmekabler på badet slår seg inn og ut, og/eller avgir en høy konstant durelyd. De releene vi er ute etter å kartlegge må avgi lyd som er såpass sjenerende at det er merkbart inne på soverom når man sover slik at man i verste fall våkner av lyden, og/eller man hører det godt i lydbildet når man er andre steder i leiligheten.

Vi i styret er ute etter å kartlegge hvor mange leiligheter dette gjelder, og vi ber derfor alle som har releer som passer inn i beskrivelsen over om å sende en kort beskjed på e-post styret@horgvegen13-17.no slik at vi får en oversikt over omfanget. Fristen for dette er 3.november.

Hva er et relé?

«Et relé er en elektrisk komponent som fungerer som en strømbryter. Det kan brukes til å kontrollere en elektrisk strøm, gjerne mye større enn den som blir tilført reléspolen, eller – sammen med flere andre reléer – til å lage en logisk styring. Det er vanlig å montere et relé slik at en strømforbruker som bruker mye strøm kan ha korte ledere fra strømkilde til forbruker, og slik at en svak styrestrøm kan gå gjennom en liten bryter og tynne ledere til reléet. Et relé som er utformet som flere vendere kan styre mange funksjoner i samme reléet med en elektromagnet.» (Kilde: Wikipedia)

https://no.wikipedia.org/wiki/Relé - lastet ned 27.10.2017