Elektrifisering av jernbanen

Nyhetsbrev  Elektrifisering Trønder- og Meråkerbanen

Støyende arbeider

NRC Group AS utfører på vegne av Bane NOR elektrifisering av strekningen Leangen-Ranheim. Arbeidet starter natt til mandag 16. mai 2022. Dette arbeidet er planlagt sluttført første uken av juni.

Har du spørsmål?

Du kan kontakte oss her: ElektrifiseringTM@banenor.no Mobil 901 34 905

Et tog med boremaskin kommer til å skape støy på strekningen Leangen-Ranheim på nettene mellom kl. 2400 og kl. 0430 i arbeidsperioden. Det jobbes ikke natt til

17. mai. Arbeidene skal foregå fra boretoget som går på jernbaneskinnene. Fundamentene plasseres på Bane NORs eiendom.

Det som skaper støy er selve boringen av hullene til fundamentene for mastene som kjøreledningene skal henge i. Dette kan ta alt fra 15 minutter til én time per hull, avhengig av grunnforholdene. Det skal bores for hver ca. 50. meter. Det betyr at det støyende arbeidet flytter seg i løpet av arbeidsperioden – ca. 200 meter per natt.

Det vil derfor ikke være langvarig støyende arbeid utenfor din bolig.

Benytt QR-koden på denne siden og velg deretter blå boks merket Kjørestrøm for å se hvor boretoget planlegger å jobbe.

Oppdatert oversikt legges ut i løpet av fredag 6. mai.

Når fundamentene er utplassert, kommer vi tilbake for å sette ned mastene i løpet av sommeren. Dette vil skje både på dag og nattetid. Deretter avslutter vi arbeidet med å montere kjøreledningene som skal gi togene strøm i første del av 2023.

Trondheim S-Stjørdal er planlagt ferdigstilt høsten 2023.

Besvares arbeidsdager fra 20. april og til 10. juni, fra kl. 0900 til kl. 1500.

Dersom du har særskilte behov knyttet til periodevis støy om natten, kan du kontakte oss senest fem dager før boretoget kommer forbi deg.